Дом за стари хора №3 се намира в най-източната част на гр. Казанлък, в близост до главен път Казанлък-Стара Загора. Разположен е сред красива природа и чист въздух. За да стигнете до дома, ако пътувате с междуградски автобус, трябва да слезете на спирката до бензиностанция OMV и да продължите около 100 м. на север. Придвижването с градски автобус до дома, може да стане с № 1 /предпоследна спирка/ или № 12 /последна спирка/ в посока изток.

Сградата е построена за детска градина. В последствие е преустроена в социален дом, който функционира от 1998 г. При реконструкцията сградата е пригодена и за лица, които ползват помощни технически средства – патерици, проходилки, инвалидни колички. В дома се обслужват 62-ма потребители разпределени в 5 сектора. Във всеки сектор има стаи с 3 легла и обща всекидневна, която служи и за столова. Към всеки сектор има баня и тоалетни.

Мисия

Нашата  мисия е да предоставим социално- битова помощ, подкрепа, социално включване и здравна грижа на хора навършили пенсионна възраст,които се намират в състояние на невъзможност да задоволяват личните си потребности и при които съществува риск от соц. изключване.